

כלכלת המשפחה – הקוראת באֶקְסֶלִים.
רובנו, בלי קשר למצב משפחתי, איבדנו מזמן את המושכות על ההתנהלות הכספית שלנו, ובמקום שאנחנו נשלוט בכסף שלנו הוא שולט בנו. כמה אנחנו מוציאים על מזון וכמה עולה לנו להחזיק רכב. האם אנחנו מצליחים לחסוך ומה המטרות לשמן אנחנו חוסכים. האם אפשר להגדיל את ההכנסות שלנו. מה לעשות אם יש הוצאה חריגה שלא נערכנו אליה. מה עונים לילדים שרוצים ורוצים ורוצים ואנחנו מנסים לַעֲנוֹת וּלְהֵעָנוֹת ולא מצליחים לסרב. ועוד ועוד ועוד.
הן בהליך פרידה והם בשגרת החיים הרגילה והשוחקת, כדאי ונכון לעצור לרגע את מֵרוֹץ הַכִּרְכָּרָה הַמִּשְׁתַּקְשֶׁקֶת ולעשות חשבון נפש כלכלי. להציב יעדים, לבנות תקציב למשק הבית שלנו, לוודא כי יש הלימה בין הכנסות והוצאות ולקבוע סדרי עדיפויות. זהו הליך ייחודי וייעודי לכל משפחה ולכל זוג הורים.
זאת ועוד, הליך של גירושין ופיצול לשני משקי בית נפרדים הוא לא כלכלי בעליל. אבל אפשר להערך ולהתמודד איתו, כך שלא ניצר פערים גדולים "ביום שאחרי" עבור הילדים בין הבתים ונזהר מהפיכת אחד הבתים ל"בית עני". נדבר על הפחדים והחששות, נתגבר עליהם ונסתכל למציאות בעיניים ונחשוב יחד איך מתווים לכל אחד מכם את הדרך הכלכלית המיטיבה ביותר עבורו.